Nieuw laminaat in Hoogeveen nodig?
Ervaren vloerenleggers
Gratis opmeten aan huis
Meer dan 25 jaar ervaring in vloeren

Laminaat in Hoogeveen

Op zoek naar een laminaatvloer in Hoogeveen? Er zijn zoveel redenen te bedenken om een laminaatvloer te laten leggen. Misschien heb je net een nieuw huis gekocht of ben je bezig met een verbouwing. Of is het na een aantal jaar tijd om je huidige laminaatvloer te vernieuwen. Wat je reden ook is, jouw laminaat in Hoogeveen vind je bij Strijker verf & wonen! Laat je inspireren tijdens je bezoek aan onze winkel, of neem alvast een kijkje op onze website.

Weet je nog helemaal niet wat voor laminaat je moet kiezen of twijfel je tussen de kleuren? Geen probleem, onze interieurstylist helpt je met het uitzoeken van het laminaat wat het beste bij je past!

Laminaat Hoogeveen

Enkele van onze topmerken

Hoe kies je je laminaat?

Hoogeveen laminaat

Jouw laminaatvloer in Hoogeveen is verkrijgbaar in veel verschillende kleuren en maten. Wanneer je besluit om een laminaatvloer te kopen, is het belangrijk om met een aantal zaken rekening te houden. Een laminaatvloer kies je niet zomaar uit, daar komt het één en ander bij kijken. Hou dus goed rekening met de volgende onderwerpen en neem voldoende de tijd om jouw laminaatvloer in Hoogeveen uit te zoeken.

Hoe gaan wij te werk?

Wanneer je bij ons in de winkel komt dan kun je zoeken tussen al onze vloerstalen. Heb je liever hulp bij je zoektocht naar je laminaatvloer? Dan staan onze specialisten voor je klaar. Wij helpen je graag laminaat te vinden die aan jouw wensen voldoet. Ben je niet zeker of de kleur of het motief mooi staat binnen jouw interieur? Dan kun je gerust de vloerstaal mee naar huis nemen, zodat je in alle rust kunt bekijken of het jouw nieuwe droomvloer is.

Wanneer je de keuze hebt gemaakt komt onze vloerenspecialist gratis en vrijblijvend bij jou thuis langs om de vloer op te meten. Zodra jij akkoord geeft bestellen we het voor je. Als het laminaat binnen is komt onze ervaren vloerenlegger jouw laminaatvloer leggen. Het enige wat jij nog hoeft te doen is genieten van jouw nieuwe vloer.

De kleur van je laminaat

Afhankelijk van hoe groot de ruimte is waar het laminaat gelegd gaat worden, kan je kiezen voor een lichte kleur wanneer je een kleine ruimte wat groter wil doen lijken, of een donkere kleur wanneer je een knusse en intieme sfeer wilt creëren. Hou ook zeker rekening met de kleuren van de meubels die je thuis hebt staan. Kleuren kun je gerust met elkaar combineren voor een unieke uitstraling van jouw woning. Wil je meerdere laminaatvloeren in verschillende ruimtes laten leggen, bijvoorbeeld ook in de slaapkamers? Bepaal dan per kamer welke kleur het beste past.

Laminaatvloer

Lichtinval in je woning

Laminaatvloer in Hoogeveen

Ook speelt mee of jouw woning zich in een lichte of donkere omgeving bevindt. Hoeveel daglicht komt er naar binnen? Je ziet zeker verschil in de kleur van het laminaat wanneer je inval van zonlicht vergelijkt met licht afkomstig van je lampen. Kies voor laminaat wat zowel goed past bij lange zomerdagen met veel zonlicht, als bij donkere, grijze winterdagen. Ook is het belangrijk om het laminaat dusdanig te laten leggen dat deze in de richting van de ramen ligt waar het meeste licht doorheen komt. Op deze manier lijkt de ruimte langer en vallen plinten en voegen minder op.

Bezoek onze winkel

De dikte van het laminaat

Een laminaatvloer in Hoogeveen is te verkrijgen in verschillende diktes. Het is belangrijk om te weten dat niet voor elke ruimte in je woning dezelfde dikte van toepassing is. Hierbij komen verschillende factoren aan te pas. Ten eerste geldt voor vloeren, waar vaak over gelopen wordt, je het beste een dikte van 8 tot 10 mm kan kiezen. Bovendien is het goed om te weten dat hoe dikker het laminaat is, hoe minder geluid er wordt geproduceerd. Ook voor de slaapkamers is het handig om voor dikker laminaat te kiezen, omdat deze ruimtes zich vaak op een hoger gelegen verdieping bevinden. Zo ervaar je bijvoorbeeld minder geluidshinder wanneer jij je beneden bevindt en je kinderen boven op hun slaapkamer spelen. Voor ruimtes die niet vaak gebruikt worden, zoals de zolder, is een laminaatvloer van 6 mm in principe voldoende.

Ten slotte moet je ook rekening houden met de dikte van je laminaat, in combinatie met de zwaarte van je meubilair. Zware meubels kunnen je laminaatvloer op de proef stellen als dit niet dik genoeg is. Kies voor je woonkamer dus minimaal een dikte van 8 tot 10 mm. Sowieso wordt de woonkamer intensief gebruikt omdat hier het meest wordt gelopen en geleefd. Hoe dikker het laminaat is, hoe beter de kwaliteit. In het geval je zware meubels bezit, kun je het beste een laminaatvloer met een dikte van 10 tot 12 mm kiezen.

Kies praktisch met laminaat in Hoogeveen

Er zijn vele redenen om voor een laminaatvloer in Hoogeveen te kiezen. Daarbij zijn er verschillende factoren die meespelen bij de keuze voor een laminaatvloer. Wanneer je bijvoorbeeld kleine kinderen of huisdieren hebt, is een laminaatvloer gemakkelijk schoon te houden en kunnen eventuele vlekken snel verwijderd worden. Stofzuigen en dweilen gaat gemakkelijk en je bent niet veel tijd kwijt aan het onderhoud van je laminaatvloer. Bovendien is laminaat in Hoogeveen beschikbaar in vele verschillende prijsklassen. Voor ieder budget is dus geschikt laminaat in Hoogeveen te vinden!

vloer schoonmaken

Welke laminaatvorm kies je?

Strijker laminaat

Er zijn verschillende soorten vormen laminaat beschikbaar. Zo heb je bijvoorbeeld laminaat in Hoogeveen die voorzien is van een v-groef, of juist zonder. Voordeel van een v-groef is dat het laminaat minder snel slijt. Het vuil komt tussen de v-groeven te zitten en kan zich niet over de vloer verspreiden, waardoor er minder kans is op krassen op het laminaat. Met een stofzuiger kan je de v-groeven gemakkelijk schoonmaken. Wanneer je kiest voor laminaat zonder v-groef, heb je als voordeel dat het vuil zich niet ophoopt tussen de voegen, waardoor je de vloer gemakkelijk kunt schoonmaken. Naast bovenstaande laminaatsoorten kan je ook nog kiezen voor het zogeheten visgraat patroon. Deze stijl zorgt voor een unieke ligging van jouw laminaat. Bovendien is laminaat met een visgraat patroon goed schoon te houden.

Welk soort plint kies je voor je laminaat in Hoogeveen?

Laminaat in Hoogeveen koop je natuurlijk niet zonder plinten. Plinten zijn onmisbaar voor een mooie afwerking van je laminaatvloer. Er zijn meerdere soorten plinten waar je uit kunt kiezen. Bij het kiezen van de juiste plint dien je rekening te houden met de hoogte, dikte en kleur. Wil je eenvoudige plinten? Kies dan voor plakplinten. Deze plak je op een gemakkelijke manier vast en vereist weinig werk. Ook kan je voor muurplinten kiezen. Deze zijn rechtopstaand en kan je kiezen als je een mooie uitstraling in je huis wilt. Ook kan je plakplinten en muurplinten met elkaar combineren. De keuze is aan jou!

Bezoek onze winkel
Moduleo vloer

Dé specialist van laminaat in Hoogeveen

Laminaat

Wij zijn dé specialist op het gebied van laminaat en PVC vloeren in Hoogeveen. Al sinds 1922 hebben wij als doel om jou als klant de beste service en adviezen aan te bieden zodat je jaren plezier beleeft aan jouw nieuwe laminaatvloer. Bovendien willen wij al jouw zorgen uit handen nemen zodat je op een rustige en comfortabele kunt genieten van je nieuwe laminaatvloer.

Wanneer je bij ons komt om een laminaatvloer aan te schaffen, kan je rekenen op onze service en hulp bij het uitkiezen van laminaat welke het beste bij jou en je huis past. Wij zorgen voor vervoer van je laminaat in Hoogeveen en bieden ook aan om het laminaat bij jou in huis te leggen. Geen zorgen dus als je geen ervaring hebt met het leggen van laminaat of wanneer je je eerste laminaatvloer koopt en nog weinig kennis van laminaat hebt. Ook voor gratis advies aan huis kunt u bij ons terecht. Kom gerust eens langs bij ons in de winkel voor meer informatie!